Naturvårdsbränning vid Riset

Holmen skog utförde idag den 10 maj en naturvårdsbränning med hjälp av bränningsentreprenörer mellan torpet Riset och Torpesta. Bränningsledarens ord efter bränningen var att luftfuktigheten var något för hög och att det var för lite bränsle (humus, ris och annat som får elden att blossa upp). Det resulterade i att det blev dålig fart i bränningen och att det inte brann så hårt som var önskat. Hur som helst så har vissa granar fått en del brandskador vilket förhoppningsvis gör att de dör. Resultatet kommer att visa sig om något år då man kan se hur många av granarna som överlevt. På tur står ett område mellan Bodalen och Långvik, när det ska brännas är ännu oklart. Beror helt på väder och vind. Roligt och tacksamt att Holmen utför dessa naturvårdsbränningar. Ett viktigt steg i naturvårdsarbete runt Likstammen och för den biologiska mångfalden. Här nedan kan ni se ett bildspel från delar av bränningen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter