Likstammen runt, runt...

På grund av svårforcerad terräng och potentiellt  folkilskna kreatur tvangs vi planera om den tionde etappen av Likstammen runt, istället för Bodalen till Baggebol blev det en variant av den första etappen från Baggebol till Stocksund.
Morgonens gråtrista väder blåstes bokstavligen bort och lagom till vandringens start sken solen från en i stort sett klarblå himmel, något som tacksamt togs emot av de 8 som slutit upp, samt den fjällvråk vi hade turen att få se.
Under vandringen avhandlades allt från världsläget via en hel del lokala trivialiteter, oftast med koppling till de hus och stugor som passerades, till granbarkborrar och deras härjningar.
Fika avnjöts vid Stocksund där ytterligare djuplodande omvärldsanalyser smögs in mellan tuggorna. Olof Lindén tog även en lite längre paus i ätandet då han berättade om de lindar vi för stunden satt alldeles intill. Linden (inte Lindén) klarar inte att föröka sig via frösådd på våra breddgrader utan är hänvisad till att sprida sig via rotskott, detta ger vid handen att de lindar vi ser i våra marker idag i princip är samma träd som växte här på bronsåldern.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter