Spindelexkursion 5/9

Den 5/9 samlades ett 20-tal nyfikna och förväntansfulla miljövänner vid Torpesta kvarn  för att få ta del av Kajsa Mellbrands (Länsstyrelsen) djupgående kunskaper om spindlar och deras liv och leverne. Övningen inleddes med med en faktagenomgång där vi bl.a. fick lära oss att det finns ca. 42 000 spindelarter i Världen, ungefär 740 av dessa finns representerade i Sverige. Alla spindlar är giftiga men väldigt få av dem utgör en fara för människan, trösterikt är att ingen av våra svenska spindlar tillhör den kategorin.

Därefter begav vi oss, styrkta av vetskapen att ingen fara för liv förelåg, ut på spindeljakt. Bestyckade med håvar, paraplyer, små glasburkar och entusiasm finkammades området runt kvarnen efter spindlar. När tillräckligt antal spindlar infångats samlades vi andäktigt runt Kajsa för artbestämning, beskådande och information om de spindlar som fångats. Efter avslutad genomgång släpptes naturligtvis alla spindlar tillbaka så de kunde fortsätta med de för spindlar normala sysslor som så abrupt avbrutits.

När spindlarna väl återbördats började "mat&sovklockan" ringa, en signal som inte behövde upprepas. Alla närvarande gav sig raskt i kast med innehållet i den medhavda matsäcken.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter