Likstammen runt, etapp 4 med vargfrossa

Idag samlades 15 miljövänner vid Dalsjö för att, vädret till trots, ge sig ut på etapp 4 av "Likstammen runt". Dagens vandring fick en extra krydda, då vi vid samlingen fick veta att det endast 30 minuter tidigare hade observerats varg alldeles i närheten. Vår ciceron för dagen, Helena Fredriksson, Dalsjö, delade inte bara med sig av berättelser  och information om området vi besökte under vandringen längs vår vackra sjö, hon bjöd dessutom frikostigt på vanvettigt goda, hembakta, piroger vid fikapausen.
Samtalen under vandringen kretsade, föga förvånande, mycket kring vargen och dess liv och leverne, men även lusflugor, granbarkborrar och andra mindre iögonfallande delar av vår fauna avhandlades också. Medhavda kikare kom också väl till pass, bl. a. vid beskådande av en sparvhök.

Hjärtligt tack till Helena Fredriksson för ledsagning och goda piroger!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter