Likstammen runt, etapp 9

Den 9:e etappen av Likstammen runt gick från Torpesta Näs till Kunskapsskogens entré vid Bodalen, sträckan är en del av Holmens kunskapsskog vid Likstammen. Sanna Strömberg, naturvårdsansvarig för Holmens sydliga delar, ledsagade oss under vandringen och intierade oss i Holmens arbete med kunskapsskogar. För intresserade finns det information på Holmens hemsida.
Kunskapsskogen vid Likstammen har vatten i fokus och längs stigen såg vi bland annat exempel på återskapade och nyanlagda våtmarker. Vi fick också en inblick i en munks vardag, d.v.s. hur vattnet i våtmarkerna regleras.
Fikastunden avnjöts i lä från den kyliga, stundtals friska nordanvinden. Under vandringen underhölls vi även av bland annat rödhakar, gärdsmygar, taltrastar och gäss.

Ett varmt tack till Sanna Strömberg för att hon berikade vår vandring!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter