Fin insats vid Lundbynäs

Klockan hade slagit 9.00 denna fina vårvinterdag och tolv personer hade samlats på gårdsplanen vid Lundbynäs. Röjsågar, motorsågar, traktor med släp, fyrhjuling med släp stod redo att utföra naturvårdsröjning i de vackra betesmarkerna runt gården. Ljudet från sågarna ekade ut över Likstammen och ett gäng långfärdsskridskoåkare stannade upp och tittade vad som pågick. Det röjdes uppväxande sly som togs bort för att gynna den känsliga och fina floran som finns i de gamla kulturmarkerna Samtidigt sparades enstaka träd och busksorter som ska bli nästa generations träd/buskar. Det bjöds på mycket gott fika bestående av nybakade bullar/kakor och grillkorv samt kaffe vilket var mycket uppskattat. Det blev en mycket trevlig dag i det fina vädret där mycket blev gjort för naturvården och den biologiska mångfalden.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter