Den som väntar på något gott...

Lördagen den 10 april genomfördes den framflyttade fladdermusföreläsningen ett femtontal förväntansfulla medlemmar anslöt via Zoom-länk för att höra Heather Wood berätta om fladdermössens liv och leverne. För lever gör de, fladdermöss kan bli så gamla som 15-20 år beroende på art. Detta till trots är samtliga 19 arter i Sverige mer eller mindre hotade (mest mer).  Heather redogjorde också för sitt forskningsområde som fokuserar på nordfladdermusen. För att få in tillräckligt stora mängder data använder man sig av fladdermusintresserad allmänhet som rapporterar in observationer om fladdermuskolonier och födosök via BatMapper.

För er som inte hade möjlighet att se föreläsningen i realtid finns den att tillgå här på hemsidan. Allt material är på engelska. (Tänk på att inte sprida Heathers material utanför föreningen). 

Länk till föreläsningen.

Länk till presentationen.

Tips för att främja fladdermöss.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter