Löprunda i vargatider

Det är söndag kväll och dags för veckans sista löprunda som ska bli ett längre pass på grus och skogsvägar. Det har börjat skymma så både pannlampa och reflexväst är en viktig del i utrustningen. Jag beger mig av i ett lugnt tempo på asfaltsvägen som snart tar mig in på grusvägen som leder mig vidare upp mot den fina idyllen Vreten. Det finns en viss spänning ju längre bort från bebodda hus jag kommer. Det har nyligen sets varg i närheten av där jag befinner mig just nu. Jag tycker att det känns extra speciellt då jag inte ser ett enda vilt även när jag passerar en utfodringsplats. Löpturen fortsätter förbi de gamla torpruinerna vid Lilla Fagermon och vidare mot grusvägen som passerar förbi Stora Fagermon. Fullmånen lyser även upp över trädtopparna och plötsligt hör jag kattugglans mäktiga läte strax innan jag kommer fram till Timmermons naturreservat. Jag försöker att vissla tillbaka men har svårt att få fram rätt ljud då jag är andfådd. Jag fortsätter igenom de vackra ekbackarna vid Timmermon och ser nu mitt första vilt, en hare springer lugnt vidare in i skogen och följs av ljuset från pannlampan. Nu har jag sprungit mer än halva rundan och passerar de stora gärdena innan Ökna ranch. Mycket av mörkret ersätts nu av ljusen från både hus och gårdar och strax är jag hemma och färdig med veckans sista träningspass. Frågan som består när jag var där mitt ute i skogen är om jag verkligen var helt ensam? Kanske vargen hade koll på mig, vem vet? 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter