Rapport Svarthakedoppingar vid Torpesta Näs

Under 22 år har vi följt kolonin av Svarthakedoppingar i doppingvattnet vid Torpesta Näs.
Det har handlat om 10-22 par doppingar varav 10 par är 2020 års resultat. 22 doppingpar var det 2016. Under ganska många somrar har bona regnat bort. Doppingarnas klena bobyggen tål nämligen inte hårda hällregn. De senaste åren har dock häckningsresultaten förbättrats. Och 2019 var en toppnotering med 8 flygga ungar . I år fick de ut fem flygga ungar. De fick dessutom sällskap av två par Sothöns och en Rörhöna denna säsong.

Kan även passa på att rapportera en seglande Kungsörn den 13 juli.
Havsörnar jagar dagligen över våtmarkerna vid Torpesta Näs - nästan hela året.

Fågelhälsningar från
Stefan Silfverblad

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter