Ringmärkning den 8 september

Då det regnade rejält hela lördagmorgonen fick vi skjuta upp fångsten till söndag morgon, och vi var 9 stycken morgonpigga som möttes på Tovetorp kl 6:30.
För att attrahera flyttfåglar som flyger på natten spelade vi svarthätte- och lövsångarsång hela natten, och nu på morgonen kunde vi fånga de som var nyfikna nog att stanna i området. Det är alltid lika spännande, för man vet ju aldrig vad som dyker upp... men denna morgon fick vi ungefär vad man kan förvänta sig, och vanliga arter i området. Totalt 20 fåglar; 12 svarthättor, 3 lövsångare, 3 taltrastar, en rödhake och en talgoxe fick flyga iväg med varsin liten aluminiumring på benet, som kan ge oss information om deras liv och leverne om någon människa träffar på dem igen..

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter