Årlig slåtter vid Grindvik

Den 10 augusti anordnade Likstammens Miljövänner sin årliga slåtter hos Gunilla Avrén vid Grindvik. Evenemanget sammanföll med Länsstyrelsens “Maskinvisning och lieslåtterkurs” så vi Miljövänner deltog först i Länsstyrelsens aktivitet varefter somliga av oss bearbetade den äng där vi brukar vara. Sammanlagt deltog ca 30 personer i dagens evenemang. Traditionella och maskinella skötselmetoder visades på ett professionellt sätt av Nordiska Mästare i lieslåtter Monika Gustavsson och Jörgen Olsson. Vi fick lära oss hur man använder olika typer av liar, hur man slipar dem och speciella tekniker vid användningen. Länsstyrelsen bjöd på kaffe och smörgås. Vädret var utmärk, dvs lagom varmt och molnigt. Mot slutet av övningen föll ett lätt regn..

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter