Slåtterdag vid Grindvik/Stora Brandsbol

Ett 20-tal intresserade personer hade kommit för att lära sig mer om att bemästra den svåra liekonsten vid Grindvik/Stora Brandsbol. Monica Gustavsson (liemästare), Karl-Joel Sundholm och Hans Sandberg berättade om ängar samt visade olika liar, inställningar för en lie, hur man sköter en lie, teknik när man slår m.m. Sen var det dags att dra igång dagens beting med att slå samt forsla bort allt gräs från ängen. Gunilla Avrén som äger marken fick välbehövligt foder till sina djur i dessa tuffa tider för bönderna. Ett stort tack till alla som var med under dagen och hjälpte till med en fin naturvårdsinsats samt hjälpte bonden med foder till sina djur. Nu kommer bonden att sova gott och hennes djur..

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter