Lyckad bränning vid Djupsundet

Klarblå himmel, ostlig vind och värmande sol rådde när naturvårdsbränningen vid Djupsundet skulle påbörjas. Inställningen var optimistisk från bränningsentreprenören när brännkannan började göra sitt jobb. Inom kort var branden i full gång och flera toppbränder i granar började ta fart. Två personer från bränningsteamet övervakade bränningen från sjön i kajak och kanot. Resten av teamet tände på och säkrade värdefulla trädd m.m. med vatten så de klarade sig från branden. Det är Holmen skog som avsätter del av sin skogsmark till naturvårdsändamål.

En mycket lyckad bränning som ska bli mycket intressant att följa från år till år. Fler bilder från bränningen kommer inom någon vecka. Här nedan kan ni se en filmsnutt och bilder från dagen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter