Nya våtmarker på gång

Holmen skog ska anlägga fyra nya våtmarker kring Likstammen. De har nu avverkat skogen där de ska anläggas vid tre av platserna. Det är rena granplanterngar som avverkats och kommer nu att ersättas med våtmarker. Platserna där våtmarkerna ska anläggas heter: Länsmanskärret, Gubbängen, Svarthålet och Kärrstuskogen. Det är en fantastisk naturvårdsinsats Holmen gör genom att anlägga dessa våtmarker. Här kommer några bilder från platserna där avverkningarna nu har skett innan dämningar kommr att påbörjas. Memorera nu dessa bilder och kom ihåg de när en vattenspegel möter era blickar.

 

Länsmanskärret.
Länsmanskärret.
Gubbängen.
Gubbängen.
Svarthålet.
Svarthålet.
En enkel karta över de tre våtmarkerna där avverkning nu skett.
En enkel karta över de tre våtmarkerna där avverkning nu skett.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter