Besök vid naturreservatet Utnäset

I helgen var det dags för ett besök vid Utnäsets naturrerservat. Vädret var förhållandevis bra men träden svajade och knakade i blåsten. Turen gav på fina naturupplevelser i form av blommande blåsippor/vitsippor, en nyligen bäverfälld jätteasp, två fina storlommar som fiskade i sjön och en havsön som kom seglandes. Det finns även en fornborg att skåda med magnifik utsikt och fält med jättegryor men den besöktes inte under denna tur. Rekommenderar verkligen en tur till Utnäset. Turen genomfördes av Robin Pettersson, Louise Ohlén och Agnetha Pettersson.

En beskrivande skylt över reservatet
En jätteasp som bävern nyligen fält.
Fin tur för familjen som på bilden. En tre månaders gammal bebis första skogstur, det ska börjas i tid.
Fin tur för familjen som på bilden. En tre månaders gammal bebis första skogstur, det ska börjas i tid.
Vacker utsikt från lunchstället
Den vackra storlommen som är en karaktärsfågel för Likstammen

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter