Spår efter utter eller inte?

Våran medlem Cilla Kullberg och hennes dotter var ute och gick vid Vedaån norr om
motorvägen de 17/1, där de gamla övergivna husen är (Tuve kvarn). De kunde följa spår på isen en lång sträcka och misstänker utter då de gick upp och ner i vattnet. På bild 2 går spåret från nedre vänstra hörnet, försvinner ner i det lilla hålet och kommer upp igen och fortsätter till vänster om stora hålet i isen. Spåren var ca 5 cm långa.

Vidare har vi ställt frågan till Hans Ring som är kunnig på utter. Han resonerar följande: Då spåren är 5 cm stora kan man utesluta mink då de har mindre fotavtryck. Då har vi två alternativ kvar, utter eller mård. Då spåren leder ner i vatten kan man räkna bort även mården. Så det lutar år att det är utter.

Vad tror ni, har ni någon idé vad det kan vara? Svara gärna i kommentarsfältet.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter